Monday, August 5, 2013

Sushi party with Hakkaisan -八海山大吟醸-

On Sunday,we had house party with sushi and "Hakkaisan Daiginjyo".
I invited many friends and Japanese chef Kazu and I was his assistant of cooking.
日曜日は友達とシェフかずさんを招いて新居にてお寿司パーティーをしました。日本食にはやっぱり日本酒。お寿司に合わせて八海山大吟醸を開けました!
Chef and I made sushi, Tempura, noodle, panfried Japanese beef and fish!
Japanese beef and fish went well with one of my favorite sake"Daishichi Jyunmai" and fresh snapper sushi really went well with"Hakkaisan Daiginjyo"!
Hakkaisan Daiginjyo is light,smooth and has well-rounded rice flavor...it was beautifully matched!
シェフと私で(もちろん私はシェフのアシスタント)お寿司、天ぷら、冷やし中華、和牛ステーキにタイの照り焼きを作りました。お肉やお魚は私のお気に入り旨味たっぷりの生酛純米酒「大七」で。
八海山大吟醸はとても軽い飲み口ながらも、しっかり米の旨味を持っていて新鮮なタイの刺身や寿司との相性が抜群でした。

Chef showed everyone how to make sushi and we all made sushi!
His sushi lesson was really fun and the process of making sushi by ourselves made sushi much tastier!(even it looked ugly...haha)
シェフが皆にお寿司の握り方をレクチャーして、一人ずつ握り寿司に挑戦しました。みんな初めての体験だったのですごく楽しんでいたし、なにより自分で握ったお寿司は不恰好ながらとても美味しい!みんなフレッシュ山葵を初めてみたそうで興味心身でした。

We all had great time with beautiful Japanese food and sake!
美味しい日本食と日本酒を楽しめた素敵な週末でした。

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