“Happy Sake Day!” As I just mentioned, it was the official sake day! So
I had to open a bottle of sake to celebrate and hope a brighter future will open
for Singapore. I open “ Houka Jyunmai-Ginjyo” which is Genshu(undiluted sake).
“Happy Sake Day!”ということで…今後、よりシンガポールにおける日本酒消費が伸びることを願い私のお気に入りの一つである「豊香」を開けました。前回開けたのは純米原酒。今回は「純米吟醸・原酒」です。
From appearance, you can see crystal straw gold color which is the natural
color of sake. On your nose, I got
aromas of minerals from waterfall and juicy melon. After a while, many different
elements like flowers and fruits came out. From my point of view, the
sour-sweet aroma of passion fruit was remarkable and I felt like I was holding
fruits basket!
まず、外観は綺麗に澄んだ麦わら色。しっかりとした本来の色が残っています。
そして香りは、開けたての時はミネラル感溢れる滝壺、そしてジューシーなメロンのような香りがしました。時間がたって温度が少しずつ上がってくると花や様々なフルーツの香りが出てきてまるでフルーツバスケットのよう!その中でも甘酸っぱいパッションフルーツのような香りが特徴的でした。
On your palate, first thing you feel when you ship this sake is the
thick sweetness. Right after that, Umami flavour of rice spread out in your
mouth and acidity and a faint bitterness sharpened the after taste. I could taste the Umami and sweetness of every
single pieces of rice! Besides that rice flavour, juicy fruits flavour filled
up your mouth and combined together very well.
口に含むと、まず感じるのがトロリとした甘み。そのあとにお米の旨みが口いっぱいに広がり、酸味が追いかけてきて最後はその酸味と仄かな苦みがバランス良く後口を引きしめてくれます。米の一粒一粒の甘みと旨みがわかるほどしっかりとしたボディにフルーツを口いっぱいに含んだようなジューシーな味わいが絶妙に合わさってとても美味しかったです。
This Jyunmai-Ginjyo sake is also made with sake rice“Yoshinero” which is
same as Jyunmai sake that I had before.
こちらの純米吟醸も前回の純米酒と同様「ヨシネロ」という酒米を使用しています。
I am impressed by their young sensibility to attract young generation!
I look forward “Houka” to come in Singapore market since I am big fan of them!
この蔵元「豊島屋」の若い蔵人の感性が光ったお酒で若者からもすごく人気があるのです。私もファンの一人なので、海外進出を心待ちにしています!
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